ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Τη Δευτέρα 30/9 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου μας ενημερωτική συνάντηση με την Πρεσβεία της Κούβας. Μέλη του ΔΣ και άλλοι φίλοι της Κούβας είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον Πρέσβη Αραμίς Φουέντε Ερνάντες μια εμπεριστατωμένη και αρκετά διεξοδική ανάλυση της κατάστασης στην Κούβα σήμερα.

 

Ο Πρέσβης στην εισήγησή του ανέπτυξε διάφορες επίκαιρες πτυχές του ζητήματος, σχετικά με την οικονομία της χώρας, την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Επαναστατικής Κυβέρνησης, αλλά και με την καθημερινή ζωή του κουβανικού λαού. Ανέδειξε μεταξύ άλλων τις δυσχέρειες και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν Κυβέρνηση και πληθυσμός, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα τόσο στις ολέθριες επιπτώσεις του αποκλεισμού των ΗΠΑ όσο και στην επιταγή να απαλειφθεί η Κούβα από τη «λίστα χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Τέλος, υπογράμμισε ότι παρ’ όλα αυτά η Κούβα και ο λαός της δεν υποκύπτουν, αντιστέκονται πάντα και προχωρούν μπροστά. Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωταπαντήσεις και εποικοδομητικός διάλογος.